31 Ocak 2014 Cuma

Siyah Pirinç Salatası


Evdeki siyah pirinçlerin yarısını pilav yapmıştım. Kalanı ile de salata yapmayı planlamıştım. Siyah pirincin ekşiyle buluşmasının daha lezzetli olacağını düşünmüştüm. Yanılmamışım, bizim ailenin damak tadına pilavdan çok salatası uydu. Tabağına konan pilavı bitirmeyi başaramayan oğlum, salatasından bol bol yedi.

Yine özel bir malzeme almadım. Evde ne varsa onlarla yapıldı salata.

1 bardak siyah pirinci önce sıcak su ile ıslattım, soğuyana kadar beklettim. 
Tencereye 2 bardak su ve tuz koydum, kaynayınca pirinçleri ekleyip kısık ateşte yumuşayana kadar pişirdim.
Yağ koymadan pişirdiğim için suyunu çekmesini beklemedim. Pirinç yumuşayınca kalan suyunu süzerek servis tabağına aldım.

Dilimlemeden bütün havuç turşusu yapmıştım. Turşu havuçlarımdan rendeledim.
Biberli zeytinlerden dildim.
Dereotu, maydonoz, taze soğan kıydım.
Bütün malzemeyi karıştırdım. Limon ve nar ekşisinden eşit oranda koyarak ekşimi hazırladım, sızma zeytinyağı ile buluşturup salatama gezdirdim.

Afiyet olsun...


4 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

çok değişik ve güzel bir salata olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.

Mine Tozanlıoğlu dedi ki...

siyah pirinç mi hiç kullanmadım pilavının tarifine de bakayım alıp bir deneyeyim ellerine sağlık canım güzel bir hafta dileklerimle

Banu dedi ki...

Ellerine sağlık nefis görünüyor siyah pirinç hiç yemedim ama nefisss görünüyor afiyet şeker olsun sevgiler....

KARRA Siyah Pirinç dedi ki...

Ellerinize sağlık. Kullanmış olduğunuz siyah pirinç aynı zamanda Türkiye'de yetiştirilen ilk siyah pirinç olup, daha fazla pişirme önerileri için http://www.facebook.com/karrapirinc sayfamızı ziyaret etmenizi tavsiye ederiz. Saygılarımızla

Related Posts with Thumbnails