6 Ocak 2014 Pazartesi

Salata Soslarından Sos Beğendim



Salatalarda özel sos lezzeti arayan biri değilimdir. Zeytinyağı, limon ve tuzdan oluşan basit ama saf lezzet benim için yeterlidir. Yine de tesadüfen bir blogda okuduğum, sonra unuttuğum, sonra da hayal meyal hatırlayıp kendimce uyguladığım bir salata sosu var.

Sevgili Mine'nin hamarat komşusunun ballı salatasını görünce, yeşil salatalarda tercih ettiğim bu sosu hatırlayıp sizinle paylaşmak istedim. Tarif sahibinden özür diliyorum, tarifi hakkıyla değil bölük pörçük hatırlayıp uyguladığım için.


Sos için ölçüm yok. Biraz göz kararı, biraz ağız tadımın hayali.

Domates rendesini kullanıyorum rendelemek için, olabildiğince ince partiküller olsun, ağza gelmesin.
Limon kabuğu, 1 diş sarmısak ve zencefili rendeliyorum. 4 kişilik salata için limon kabuğu yarım, zencefil bir çay kaşığı kadar. Bunlara 1 tatlı kaşığı da bal ekleyip karıştırıyorum iyice. Kullanacağım ekşi miktarını da yarı yarıya limon ve sirke olarak ayarlıyorum. Tuzla birlikte bal karışımına ekleyip inceltiyorum. Sızma zeytinyağını da gezdirince gerçekten hoş bir salata sosu oluyor.

Afiyet olsun...


4 yorum:

Mine Tozanlıoğlu dedi ki...

zencefil, bal derken harika bir sos olmuşa benziyor ellerine sağlık
yeni yıl hep böyle güzel tarifler getirsin inşaAllah
sevgiler

İçimden Geldiği Gibi dedi ki...

Oldukça farklı.

Aysel dedi ki...

Ben de değişik sosları severim. Bir ara deneyim ben de ellerine sağlık, sevgiler.

sarkaç dedi ki...

Teşekkür ederim ve afiyet olsun arkadaşlar. Alışılmışın dışında farklı lezzetler arayanlar için tatmin edici bir sonuç veriyor.

Related Posts with Thumbnails