Aslında tarifte bir özellik yok. Humusla lezzetlendirilmiş, klasik soğuk sandviç.
Benim için güzel tarafı şu minik ekmekler:
Fotoğrafda kocaman ekmek boyutunda görünen bu ekmekler birer sandviç büyüklüğünde. Normal sandviç ekmeklerinin tadına alışamamış biri olarak bu ekmekler çok hoşuma gidiyor. Taşfırına uğradığımız haftasonları, bir öğünümüz bu ekmeklerden yaptığımız sandviçlerden oluşuyor.
Her seferinde farklı bir sandviç hazırlıyorum. Bu hafta sonu humuslu olarak hazırladım.
Bahaneyle bir humus tarifi vereyim:
Neler kullandım:
1 su bardağı haşlanmış nohut
Yarım çay bardağı tahin
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 limonun suyu
2 diş sarmısak
Tuz, acı kırmızı biber
Ben bu şekilde yaptım ama malzeme miktarı ve eklenecek baharatlar tamamen damak tadına göre ayalanır.
Nasıl yaptım:
Nohutu blendırdan geçirdim. Sarmısağı biraz tuzla ezdim. Tüm malzemeyi karıştırdım ve bir gece buzdolabında dinlendirdim.
Sandviç ekmeğinin iç yüzlerine humus sürdüm. Sonra evde olan malzemelerle içini tamamladım.
Afiyet Olsun...