Sevgili Pepela'nın güzel haberlerini almak bana blogu ne kadar özlediğimi bir kez daha hatırlattı. Diğer zordaki tüm insanların da feraha ulaşmasını diliyorum.
Dün radyoda Libya'daki Çinliler için ülkeleri tarafından hiç bir girişimde bulunulmadığını duyunca, dualarımı dar bir çerçeve ile sınırladığımı fark edip üzüldüm, zorda olan herkes için dua ediyorum şimdi.
Şipşak olmasına rağmen kızartılarak yapıldığı ve ben de kızartma yapmayı hiç sevmediğim için nadiren yapıyorum. Yapınca da çok seviyorum. Kızartma olmasına rağmen çok yağ çekmiyor, ve de sıcak sıcak, çıtır çıtır yemek gerek hemen.
Bir bardak çay, bir dilim peynir eşliğinde sade ve güzel bir ikram.
Malzemeler:
1 yumurta
1 yufka
Kızartmak için çiçek yağı
Yapılışı:
Yumurta çırpılarak sarısı ve beyazı karıştırılır.
Yufka serilir ve tüm yüzeyine yumurta sürülür.
Yufka karşılıklı iki kenarından ortada buluşacak şekilde yaklaşık 2 santim genişliğinde kıvrılır.
Ortada buluşan katlar, bir kez daha katlanarak üst üste getirilir.
Yaklaşık ikişer santim aralıklarla kesilerek 20-25 adet parça elde edilir.
Parçalar bir süzgece yerleştirilir. Musluğun altında ıslatılır.
8-10 dakika suyu süzülmesi için beklenir.
Derin bir kızartma kabında sıvı yağ orta hararete getirilir. (Suyunu tamamen süzdüğü için kızarırken yağ sıçraması olmuyor, yine de yumurtalı olduğu için derin bir kızartma kabı kullanmak uygun oluyor.)
Parçalar yağda kızartılır. Sıcak servis edilir.
Afiyet olsun